AANBOD

Individuele coaching

Individuele coaching

In mijn praktijk kun je terecht voor individuele coaching, voor je kind, voor jou als ouder en voor jullie gezin. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van bepaald gedrag. Op basis van een kennismakingsgesprek bekijk ik wat er nodig is en gaan we samen op weg.

Beelddenken

Beelddenken

Iemand die in beelden denkt leert anders kan iemand die primair in woorden denkt. De lessen op school zijn gericht op woord-denkers, omdat zij verreweg in de meerderheid zijn. Daardoor hebben beelddenkers een veel grotere kans om vast te lopen. Ze krijgen vaak een diagnose als dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, ze komen moeilijk tot leren, bijles helpt niet (voldoende), ze hebben  geen gevoel voor tijd en plannen is lastig.

Deze kinderen presteren daardoor vaak onder hun niveau, onterecht! Want als je hen op de goede manier de informatie aanbiedt leren ze razendsnel!

Is jouw kind (vermoedelijk) een beelddenker, ben je het zelf, lees dan hier verder hoe ik jullie kan helpen!

Neurofeedback

Neurofeedback vermindert klachten

Klachten, als overprikkeling, slecht concentreren en stress, worden vaak veroorzaakt door een brein wat niet goed in de (school /werk) omgeving past. Een gezond brein kan schakelen, vanuit de basis positie naar geheugen, naar het bedenken van een nieuwe oplossing of naar aandacht. 

Neurofeedback therapie maakt gebruik van het lerend vermogen van het brein. Met neurofeedback train je het brein naar de goede uitgangspositie. Daarmee creëer je de voorwaarden om te kunnen leren, om je beter te concentreren of om te ontspannen.

Familie opstelling

Familieopstellingen in de natuur

Herken je dat? Dat je elke keer dezelfde dingen tegen komt die jou belemmeren? Stenen op je weg die er voor zorgen dat jij niet vrijuit kunt leven? Wellicht heb je er al met verschillende mensen over gesproken, misschien al met een coach of therapeut. Maar er blijft steeds ‘iets’ achter waar je geen vat op krijgt? Hoe hard je het ook probeert? Een (familie)opstelling kan je dat inzicht wel geven.

Brussen

Broers en zussen in een zorgintensief gezin

Brussen zijn jongens en meiden met een broer(tje) of zus(je) dat extra zorg of aandacht nodig heeft. Dat kan komen door een handicap of beperking, of door een (ernstige) ziekte. Deze situatie vraagt soms veel van een kind en van de ouders. Ik ben zelf ouder van een Brus, daarom kan ik jullie, vanuit mijn eigen ervaring, helpen.

Lezingen

Lezingen over opvoeden en opgroeien

Met enige regelmaat geef ik lezingen over diverse onderwerpen die te maken hebben met kinderen, opgroeien en opvoeden. De lezingen staan vermeld in de Agenda

Een lezing op verzoek is ook mogelijk.

  • Kinderen en hun gedrag
  • Kinderen en hun ontwikkeling
  • Beelddenken
  • Neurofeedback

Heeft u interesse in bijvoorbeeld een lezing voor uw school, een ouderavond of een studiedag, of voor een andere gelegenheid, dan kunt u contact met mij opnemen.