FAMILIEOPSTELLINGEN

Familieopstellingen in de natuur

Herken je dat? Dat je elke keer dezelfde dingen tegen komt die jouw belemmeren? Stenen op je weg die er voor zorgen dat jij niet vrijuit kunt leven? Wellicht heb je er al met verschillende mensen over gesproken, misschien al met een coach of therapeut. Maar er blijft steeds ‘iets’ achter waar je geen vat op krijgt? Hoe hard je het ook probeert? Een (familie)opstelling kan je dat inzicht wel geven.

Familieopstellingen, opstellingen of systemisch werk, het zijn namen voor een manier van coachen die je helpt om inzicht te krijgen in jezelf. In een (familie)opstelling worden, vaak onbewuste patronen en overtuigingen, zichtbaar gemaakt. Bij een opstelling plaats je dingen die je wilt bekijken, voor even, buiten jezelf. Een voorbeeld: stel je thema is ‘boosheid’. Dan kun je in een opstelling je boosheid neerzetten, je kiest iets wat jouw boosheid mag representeren. Dat kan een steen zijn, een boom, een poppetje of een papier op de grond waarop je het woord ‘boosheid’ heb geschreven. Het maakt niet uit wat het is. Op het moment dat we afspreken dat dat voorwerp ‘jouw boosheid’ is, dan ligt de boosheid even buiten jezelf, hij ligt in ‘het veld’. Daarna gaan we kijken hoe jij je tot die boosheid verhoudt. We kunnen kijken wat hier bij hoort en wat dit dan met je boosheid doet. Soms is een thema iets in je familielijn, of gaat het zelfs over een persoon uit je familie, in deze situaties spreken we over een familieopstelling. Het mooie en bijzondere van deze manier van coachen is dat je het gaat over wat je voelt. Er zijn prachtige boeken over geschreven, er is heel veel onderzoek gedaan naar deze manier van werken, maar er is nog geen verklaring hóe het werkt. We weten alleen dàt het werkt.

Een keertje ervaren? Individueel of in een kleine groep?

Ik nodig je uit, in de natuur. Daar is het namelijk makkelijker om te voelen. Even uit je hoofd, de wind door je haren, vogels om je heen, het bos dat je welkom heet. Wat er ook speelt in je leven, hier mag je zijn.

Een individuele opstelling in de natuur duurt 1,5 tot 2 uur. Tijdens deze opstelling gaan we, ergens in het bos of op de heide, in op jouw persoonlijke vragen en jouw persoonlijke thema’s.

Kosten voor een individuele opstelling in de natuur zijn € 95,- incl. BTW.

Wil je eerst eens, laag drempelig, ervaren wat een opstelling is en hoe het ‘werkt’? Meld je dan aan voor een workshop. In een kleine groep (4 of 5 mensen) gaan we de natuur in. Ik laat jullie ervaren wat systemisch werk is, ik leg uit wat de systemische wetmatigheden zijn en ik laat je ervaren hoe een aantal van de systemische wetmatigheden werken. Deze workshop duurt 2 tot 2,5 uur.

Kosten voor een workshop Systemisch werk ervaren zijn € 70,- p.p. incl. BTW

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Mail of bel mij dan.  

Review opstelling in de natuur:

“Hester geeft me een heel fijn gevoel. Heel welkom. Met alles wat ik met me meeneem. Ze veroordeelt me er niet om en straalt vertrouwen uit. Ze geeft me de ruimte om, al wandelend, eerst tot mezelf te komen. Om het vertrouwen te vinden een familie opstelling aan te gaan. Het blijft confronterend om je pijn en patronen aan te kijken. Ik heb daarvoor eerst een veilig gevoel nodig en die voel ik bij Hester op een natuurlijke manier. Het is erg bijzonder om intuïtief symboliek te geven aan de schatten van de natuur. De tijd nemen om te voelen wat me al zo lang blokkeert, werkt voor mij heel helend in de natuur. Het energetisch teruggeven van ballast van mijn voorouders voelde verlichtend. Hester geeft me alle ruimte en stelt op fijne momenten een vraag om beweging te brengen in de opstelling. Voor mij was het een hele fijne en waardevolle ervaring.”

Simone van Halsema