GROEPSTRAINING DE STERRENREIS

Heeft je kind niet zo veel zelfvertrouwen, maar is individuele coaching niet wat je zoekt? Dan is De Sterrenreis een mooi traject.

Kinderen leren hun ‘unieke zelf’ kennen tijdens de Sterrenreis.

  • De Sterrenreis is een groepstraining voor kinderen van ca. 8 tot 12 jaar
  • De groep bestaat uit 4 tot 8 kinderen.
  • We komen 7 keer, wekelijks, ca. 2 uur bij elkaar.
  • De kinderen leren wat hen uniek maakt en wat ze nodig hebben om te kunnen stralen.

In De Sterrenreis gaan de kinderen op zoek naar de ster in henzelf! In de groep gaat ieder kind, samen met de anderen, ontdekken wat zijn unieke talenten zijn. Want als een kind zijn talenten kent, dan kan het die inzetten om te leren. Niet alleen op school, maar ook in het dagelijkse leven, met vriendjes, thuis of in een nieuwe spannende situatie.

Als jij weet wie je bent, dan weet je ook beter wat je nodig hebt.

In een groep verschillen de kinderen van elkaar, maar soms lijken ze ook op elkaar. In de Sterrenreis maken we hier gebruik van. De kracht van de groep is dat de kinderen dingen over zichzelf leren, maar ook leren hoe anderen in elkaar zitten. Wat hún talenten zijn, of wat zij nodig hebben. Zo leren ze om meer begrip voor elkaar te hebben en om elkaar te helpen.

De Sterrenreis vindt 3 keer per jaar plaatst

Na de voorjaarsvakantie in maart, na de meivakantie in mei en na de zomervakantie in september.

Data van De Sterrenreis Zomer 

10 mei 2023 – Ouderavond

17, 24, 31 mei, 14, 21, 28 juni en rond* 5 juli 2023 afsluiting (met ouders).

(* exacte datum volgt later)

Groep 1, voor alle kinderen 13.30 tot 15.15 uur.

Groep 2, voor Brussen en jonge mantelzorgers 15.45 tot 17.30 uur

De Sterrenreis is gebaseerd op het boek de Sterrenplukmachine, van Gerdien Jansen. Bij haar heb ik ook de opleiding voor deze training gevolgd. De Sterrenreis gaat over het vinden van de unieke talenten van het kind. We gaan ontdekken wat hun dromen en hun wensen zijn. We gaan veel naar buiten, als het kan elke keer! We gaan het hebben over hun sterrenbeeld en wat dat over hen vertelt. Ze leren van alles over de 4 elementen, aarde, lucht, water en vuur. We luistenen naar muziek en praten over emoties. En wat is de kracht van edelstenen?

Reisbeschrijving

De Sterrenreis groep bestaat uit maximaal 8 kinderen. We komen wekelijks 7 keer bij elkaar. Elke keer duurt het ongeveer 2 uur.

Iedere bijeenkomst is anders. Het is daarom belangrijk en fijn als alle reizigers er elke keer bij zijn. We gaan het onder andere hebben over vuur, over water, over dankbaar zijn en over muziek.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op een locatie in Ermelo of Harderwijk. Afhankelijk van wat we gaan doen en hoe het weer wordt kies ik een plek waar we afspreken. 

Voor ouders

De Sterrenreis begint met een informatieavond voor ouders. Jullie krijgen dan een voorproefje van de reis die jullie kind gaat maken. Ik leg wat dingen uit, maar je gaat het ook zelf ervaren. Op deze avond krijgen jullie ook een mooie persoonlijke opdracht voor je kind. Je leert de ouders van de andere Sterrenreizigers kennen en op die manier ook een beetje de reisgenootjes van je kind.

Materiaal

Bij De Sterrenreis hoor het boek De Sterrenplukmachine, dat boek krijgen de kinderen bij aanvang van de reis. Hierin gaan ze, samen met hun ouders, lezen. Bij elk verhaal staan ook vragen waarover je samen in gesprek kunt gaan.

De kinderen werken thuis en tijdens de bijeenkomsten in het Sterren werkboek. Hierin staan mooie opdrachten die ze zelf en soms samen met hun ouders thuis maken. In het werkboek leggen de kinderen hun hele Sterrenreis  vast en alles wat ze onderweg ontdekken en leren. Zo hebben ze een mooie blijvende herinnering.

Sterrenreis voor Brussen

Speciaal voor de doelgroep Brussen of jonge mantelzorgers organiseer ik ook een Sterrenreis, omdat het voor hen fijn is om herkenning te vinden bij andere Brussen.

Vermeld dan bij de aanmelding dat het gaat om deelname in ‘Brussen’-groep. Brussen kunnen natuurlijk ook deelnemen aan de ‘gewone’ Sterrenreis.